Stage bij MBS

Stagemogelijkheden
Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden jong talent de kans om het vak te leren. Onderstaand vind je een overzicht van de stagemogelijkheden bij de MBS groep:

  • Een uitdagende HBO stage Bouw en Omgeving (of Built Environment) inclusief stagevergoeding. Meer informatie
  • Leer-werkplek voor junior betontimmerlieden inclusief de mogelijkheid om je rijbewijs te halen op onze kosten. Meer informatie
  • MBO’ers in de commerciële, administratieve of bouwtechnische richting nodigen wij ook van harte uit om te informeren naar een mogelijke stageplek.  Meer informatie

Enkele stagemogelijkheden binnen de MBS groep:

Hieronder lees je meer over de ervaringen van studenten die tijdens hun studie stage hebben gelopen bij één van de werkmaatschappijen binnen de MBS groep.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Stage Mark van Woudenberg | MBO-opleiding Junior Accountmanager niveau 4
In 2017 heeft Mark van Woudenberg stage gelopen bij MBS Beton

“Nu ik in het laatste jaar van mijn opleiding Commercieel, richting (Junior) Accountmanager aan het Hoornbeeck College in Amersfoort zit, werd het tijd om voor mijzelf de keuze te maken welke branche het beste bij mij past. Na twee vorige stages, waarvan één in Canada, besloot ik om in mijn aankomende stages mij breed te oriënteren op verschillende branches. Na wat zoekwerk kwam ik al snel bij MBS Beton uit. Ik had mijzelf nog nooit geplaatst bij de ‘betonwereld’ en ik wilde graag ontdekken of het daadwerkelijk ‘mijn wereldje’ zou zijn. MBS Beton bood mij de ideale stageplek aan om dat te ontdekken.

Zoals hierboven genoemd was de ‘betonwereld’ compleet nieuw voor mij, waardoor ik een hoop indrukken, ervaringen en leerpunten heb opgedaan. Het zelfstandig uitwerken van prijsaanvragen, mee draaien op beurzen, een stukje marketing en het hele verkooptraject uitvoeren zijn zomaar een aantal taken waarmee ik als stagiair aan de gang mocht. De vrijheid en de zelfstandigheid die ik bij MBS Beton kreeg, vond ik erg fijn! Hierdoor leerde ik erg veel en als ik er even niet uit kwam, was geen enkele vraag te veel. Daarnaast werd er ook genoeg ruimte gegeven om aan mijn schoolopdrachten te werken. Dit alles zorgde ervoor dat je, ondanks dat je op kantoor zit, toch heel variërend bezig bent.

De begeleiding vanuit MBS Beton verliep heel goed. Mijn stagebegeleider nam de tijd om informatie te verschaffen, mee te denken met mijn schoolopdrachten en zorgde ervoor dat ik veel dingen op kon pakken. Een fijn gevoel als een bedrijf je stage heel serieus neemt en altijd ervoor wil zorgen dat je een leerzame en leuke stage hebt! Naast de begeleiding was de werksfeer onderling ook goed. Door de fijne, informele en gezellige sfeer op kantoor voelde ik me snel op mijn gemak.

Toen mijn stage ten einde liep, kon ik alleen maar concluderen dat ik in 10 weken tijd enorm veel heb geleerd en een hoop indrukken en ervaringen heb opgedaan waar ik in de toekomst zeker gebruik van hoop te maken. Ik heb een hoop geleerd omtrent het verkooptraject, van het calculeren van een prijsaanvraag tot de daadwerkelijke uitvoering daarvan. Daarnaast was het meedraaien op beurzen een toffe ervaring waar ik veel geleerd heb met betrekking tot het benaderen van (potentiële) klanten en hoe je je informatie goed over kan brengen. Al met al kijk ik terug op een leerzame en leuke 10 weken bij MBS Beton!”
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Stage Max-René de Groot | MBO-opleiding Bouwkunde & Infratechniek niveau 4
In 2017 heeft Max-René de Groot stage gelopen bij MBS Kelderbouw

“Tijdens mijn stageperiode bij de voorbereidende afdeling van MBS kelderbouw heb ik veel geleerd over het voorbereidende en uitvoerende werk. Bij het bouwen van een kelder zijn er meerdere mogelijkheden, zoals het afzinken van de kelder, prefab kelderwanden, prefab kelderbak of een gestorte kelder. Zo heb ik mij op kantoor bezig gehouden met het uitrekenen en verwerken van hoeveelheden maar ook met het maken van tekeningen.

Tijdens het uitvoerende werk heb ik erg veel geleerd over de kelderbouw van Marco Valk, één van de uitvoerders bij MBS Kelderbouw. Op de bouwplaats heb ik verschillende dingen geleerd. Zo weet ik nu hoe de bekisting wordt aangebracht en de wapening wordt geplaatst. Ook weet ik nu hoe het monteren en stellen van de prefab elementen in zijn werk gaat. Zo zijn er nog veel meer andere werkzaamheden rond het voorbereidende en uitvoerende werk in de kelderbouw.

Ik vond mijn stageperiode bij MBS Kelderbouw in Soest heel erg leerzaam en interessant. Wat ik ook plezierig vond, is dat er een leuke en gezellige werksfeer was onder het personeel.”

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Afstudeerstage Lysanne Westeneng | HBO Bedrijfseconomie (Finance and Control)
In 2018 heeft Lysanne Westeneng stage gelopen op de financiële administratie.

“Aan het eind gekomen van mijn opleiding HBO Bedrijfseconomie (Finance and Control) aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle was het tijd om te beginnen aan het afstudeertraject. Bij MBS Holding kreeg ik de kans om als bijna beginnend beroepsbeoefenaar de kennis vanuit de opleiding toe te passen in de praktijk.

Het grootste gedeelte van de stageweken heb ik besteed aan een onderzoeksopdracht die in samenspraak met MBS Holding was geformuleerd. Op deze manier vormde het afstuderen een goede leerervaring voor mij als student. Daarnaast is het eindproduct van het onderzoek ook nuttig voor MBS. Tijdens het proces van onderzoek heb ik veel vrijheid gekregen en goede begeleiding.

Naast het onderzoek heb ik meegewerkt op de financiële administratie. Bij veel aspecten van de administratie heb ik mee mogen werken. Te denken valt onder andere aan de volgende zaken: inkoop- en verkoopfacturen, bankafschriften, btw-aangifte en jaar- en kwartaalafsluiting. Door de diversiteit aan werkzaamheden en werkmaatschappijen waarbij ik mocht meewerken, heb ik veel geleerd. Ik heb veel zelfstandigheid ervaren tijdens het werk.

Bij MBS hangt een goede en informele sfeer, waar je als stagiair snel opgenomen wordt binnen het team. Kortom ik heb de afstudeerperiode bij MBS als zeer leerzaam en positief ervaren.”

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Stage Ebrahim Ruijsch| Commercieel Business Management aan Hogeschool TIO Utrecht
In 2018 heeft Ebrahim Ruijsch stage gelopen bij MBS Hybrid Casco.

“Mijn stageperiode bij MBS Hybrid Casco heb ik positief afgerond. Voor mijn opleiding Commercieel Business Management aan Hogeschool Tio Utrecht ben ik hier als stagiair aangenomen. De bouwsector was geheel nieuw voor mij en ik was heel benieuwd hoe het hier in z’n werk gaat. In de 13 weken die ik heb meegelopen heb ik veel verschillende werkzaamheden gedaan. Ik heb een goede indruk gekregen van hoe het verkoopproces van woningcasco’s verloopt bij MBS Hybrid Casco. Dankzij de werknemers en in het bijzonder mijn stagebegeleider (Bernardo Biccai) heb ik de stage als prettig en heel leerzaam ervaren.

Ik ga deze ervaring inzetten om mijn toekomstige studieplannen nog beter vorm te geven.”

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Stage Rick van der Werf| MBO Bouwkunde ROC Midden Nederland 
In 2018 heeft Rick van der Werf stage gelopen bij MBS Kelderbouw.

“Bij mijn sollicitatiegesprek bij MBS werd ik gelijk enthousiast ontvangen. Er werd gelijk met mij meegedacht wat de beste manier was om mij op de juiste manier te begeleiden en dingen te leren over hoe het er aan toe gaat in de kelderbouw. Ik kon na het sollicitatiegesprek al snel beginnen en werd al aan iedereen voorgesteld. Tijdens de eerste vijf weken van mijn stage liep ik mee bij de verkoop afdeling van MBS Kelderbouw. Daar kreeg ik al snel veel vrijheid en verantwoordelijkheid, daardoor kreeg ik ook zelf een goed beeld van hoe het gaat met het contact en de wensen van de klant. Zo heb ik dus ook al meerdere offertes gemaakt en andere plannen voor verschillende projecten.

Na die vijf weken ging ik bij de werkvoorbereiding aan de slag en daar werd ik ook weer goed op weg geholpen. Daar had ik taken als het verzorgen van materiaal voor verschillende projecten en onderzoek doen naar verschillende producten die MBS gebruikt.

Als conclusie kan ik dus wel trekken dat ik mijn stage bij MBS Kelderbouw als zeer leerzaam en interessant heb ervaren. Naast dat alles was er ook een goede werksfeer en kwam ik goed terecht.”

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Stage Jim van den Berg| Bouwkunde MBO Utrecht  
Jim van den Berg loopt momenteel stage bij MBS Kelderbouw. 

“Mijn naam is Jim van den Berg en op dit moment ben ik 23 jaar oud. Ik ben woonachtig in Soest en volg de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw aan het MBO Utrecht . De komende zes maanden ben ik de nieuwe stagiair bij MBS kelderbouw. Deze plek vond ik na het rondkijken op stagemarkt.nl waar ik mijn sollicitatie bij MBS heb gedaan. Sinds september loop ik hier stage, mijn eerste weken bij MBS stonden vooral in het teken van kennismaking met nieuwe projecten en mijn weg en aandeel hier in vinden. Vanaf het eerste moment bevalt mij dit al heel erg en ben door het team op een fijne manier opgevangen en wegwijs gemaakt. Het werken op deze afdeling trekt mij vooral aan door het werken aan verschillende projecten en mee krijgen van de vele onderdelen in zowel werkvoorbereiding als uitvoering waar ik veel leerervaringen uit kan halen.”

Download: De MBS Brochure
Volg de MBS Groep

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en bedrijven op social media.

Contact

MBS Groep
Energieweg 2
3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32077525