Opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

Facebook
Twitter
LinkedIn

MBS Groep, AB Midden Nederland, Goed-Bouw en vele vrijwilligers creëren binnen vier dagen een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

 

Samen met een aantal partners en vele vrijwilligers richtten we binnen vier dagen een kantoorgebouw in Vianen in als opvang locatie voor Oekraïense vluchtelingen.

 

De kracht van samenwerken

Wim van Looijengoed van de MBS Groep: “collega-ondernemer Kok uit Lexmond was al druk bezig met het realiseren van een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen en kwam ruimte tekort. Zodoende benaderde hij Erik van Schaik (eigenaar MBS Groep) en die hoefde daar niet lang over na te denken en stelde direct een leegstaand kantoor in Vianen beschikbaar’. “We hebben veel connecties en met elkaar konden we binnen zeer korte tijd een gedegen opvanglocatie realiseren. Het is mooi om te zien dat je samen zoiets uit de grond kunt stampen. Geen mitsen en maren, we doen het gewoon.”

 

Dagelijks zorgt AB Midden Nederland ervoor dat de juiste medewerkers op de juiste plek komen. Maar nóg belangrijker is het dat mensen op hún juiste plek komen. En dat is thuis. Helaas is voor veel Oekraïners de realiteit dat hun (t)huis niet meer veilig is vanwege de oorlog. Daarom sloegen zij samen met de MBS Groep en Goed-Bouw de handen ineen om Oekraïense vluchtelingen een veilige plek te bieden.

 

Alle faciliteiten binnen vier dagen gerealiseerd

MBS werkt veel samen met Goed-Bouw. “Erik belde ons met de vraag of wij slaapkamers in een leeg kantoorpand konden maken. Op korte termijn”, legt Spiro Prifti, uitvoerder Goed-Bouw ons uit. “Ik mocht het project begeleiden. Samen met het team en een grote groep vrijwilligers maakten we slaapkamers, een keuken, douchevoorzieningen, legden we elektra aan en meer. Alles om voor de vluchtelingen een fijn, tijdelijk onderkomen aan te bieden.”

 

Complete inventaris

Dagelijks maakt AB Midden Nederland woningen klaar voor arbeidsmigranten, dus toen de vraag kwam of ze een kantoorpand konden meubileren voor Oekraïense vluchtelingen, draaiden ze daar hun hand niet voor om. “We helpen graag”, vertelt Arie van Horssen, teamleider facilitair bij AB Midden Nederland: “Dus toen de MBS Groep ons deze vraag stelde, hebben we een complete inventaris verzameld. Bankstellen, kasten, tafel, stoelen. Alles wat noodzakelijk is voor het huisvesten van mensen.”

 

Ondernemers en vrijwilligers: bedankt!

We willen dan ook iedereen die hieraan heeft meegeholpen enorm bedanken! “Het is heel mooi om het enthousiasme van iedereen te zien. Toen de eerste bus met vluchtelingen kwam, stond ondertussen ook de gemeente Vianen klaar om ze goed op te vangen met een tolk en een arts. Alles om ze een goed en veilig onderkomen te bieden”, besluit Wim.

Bedankt.

Download: De MBS Brochure
Volg de MBS Groep

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten en bedrijven op social media.

Contact

MBS Groep
Energieweg 2
3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32077525

MBS Groep